StateOfPlayState of Play är namnet på den nya dokumäntärfilmen om eSport fenomenet i Sydkorea. Där vi kan följa legenden Lee Jae Dong och andra StarCraft-spelare som försöker skapa en karriär kring spelet. Igår hade den premiär och snart kan den ses på SVT!

Fenomenet känner vi alla till som är insatt, esport sprider sig som en löpeld runt hela jorden. StarCraft som är det största, äldsta ,och enligt min åsikt, det svåraste spelet i genren. Med fler seriösa produktioner som den här tror vi även att allmänheten kommer få upp ögonen för esport. Visualantics heter bolaget bakom filmen med regissören Steven Dhoedt.

Oavsett vad man hör och läser om esport som nationalsport i Sydkorea tror jag att man inte kan greppa hur stort det är där jämfört med andra länder. Allas dröm är nog att besöka esportens huvudstad Seoul, förhoppningsvis kan dokumentären ge en liten större inblick i hur det är att vara där. Framförallt att följa spelarnas liv och hur ett spel utvecklar sig till ett yrke. Ett utav citaten från filmen är ganska intressant:

“We don’t really play for fun. Mostly, we play for work. It’s the same for other jobs where you have to survive in competition. This work just happens to be a game.”

En ännu bättre nyhet är att rykten från BarCraft STHLM säger att SVT kommer visa dokumentären i höst i programmet DOX. Vi får se till att hålla utkik när den kommer sändas. En stor eloge till SVT som verkligen gör fantastiska saker när det kommer till esport, inte minst live-sändningarna från Dreamhack.

Trailer:

Källa: http://stateofplaydoc.com & BarCraft STHLM

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>