Mario_lhbI takt med att gaming tar steget ut ur källaren får det mer och mer uppmärksamhet i olika forum, nu inom konst. Hjärta spel är en utställning som just nu visas på Tekniska museet.

Hjärta spel är konstutställningen som hyllar dataspelskulturen. Datamuseet IT-ceum har samlat konst från svenska och nordiska kreatörer med motiv från olika spel eller karaktärer från spelvärlden. Utställningen visas på Tekniska museet i stockholm mellan 2 februari – 21 april 2013​. eSportBar vill tipsa om den här utställningen, inte bara för att uppmuntra gaming, utan även för att motiven ser riktigt bra ut!

”Dataspel har länge stått i kulturens skamvrå men i takt med att spelmediet blivit en etablerad nöjesform har vi också kunnat se en förändring i spelens kulturella värde. Inte minst tack vare en yngre generation kreatörer och konstnärer som inspirerats av den kulturform de själva växte upp med – dataspelen.”

konst

Mer info: http://www.tekniskamuseet.se/1/4814.html

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>